Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo vòt per 2015 qu’a esmogut lo ret

Un jove italian a publicat una fòto que i ten sa mameta malauta d’Alzheimer dins los braces, acompanhada d’un messatge d’amor

| Giancarlo Murisciano
Giancarlo Murisciano es un gojat italian de 28 ans qu’a esmogut de milièrs de personas del Mond entièr amb una fòto publicada sus Facebook. Lo 1r de genièr, Murisciano publiquèt l’imatge d’el que podètz veire amb aqueste article, que i ten sa mameta dins los braces; aquela qu’a 87 ans e qu’es malauta d’Alzheimer. Acompanha la fotografia un petit tèxt tanplan esmovent: “Tanben aquò es l’amor... bensai es pas estat lo melhor 31 de decembre de ma vida... mas aquò tanben es la vida... a passat temps m’aviás tu sus tas cambas, ara o fau ieu mameta, sens vergonha e sens paur... per rapelar a totes que la vida deu èsser viscuda e combatuda... Es de bon far, d’escriure de mots sus Facebook o endacòm mai, mas la vida deu èsser presenta totjorn e en tot cas... aquò es mon vòt per 2015, la preséncia de qualqu’un de pròche que nos pòsca protegir e confortar mas tanben que deu èsser aürós e sorisent amb nosautres.”
 
Amb aquest vòt simple mas polit per 2015, Murisciano a capitat que son messatge vire per lo Mond e que mai de 480 000 usatgièrs de Facebook ajan clicat sus “m’agrada”.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article