Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Espanha: an mes en causa un umorista que se trufa del Partit Popular

La justícia espanhòla considèra que fa “umiliacion a las victimas del terrorisme”

Justament ara que la libertat d’expression es dins l’actualitat, la justícia espanhòla ven de metre en causa l’umorista Facu Díaz per un gag que faguèt dins la television Público TV. Dins aquela parodia Díaz i apareissiá encagolat en tot anonciar lo cessament de “l’activitat armada del Partit Popular (PP)” a causa de sos divèrses afars de corrupcion.
 
Facu Díaz es acusat per l’Audiéncia Nacionala, un tribunal d’excepcion consagrat mai que mai als delictes de terrorisme, e l’acusan precisament d’“umiliacion a las victimas del terrorisme”
 
Los responsables del programa de television concernit an publicat un comunicat ont lo quite Díaz assegura que la mesa en causa seguís sa filiacion politica a Podemos, lo nòu partit d’esquèrra que fa l’estrambòrd mediatic dins l’estat espanhòl.
 
L’umorista a recebut mantas mòstras de solidaritat.

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article