Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’aterratge mancat de la fusada Falcon 9, en vidèo

L’entrepresa SpaceX a publicat los imatges de l’esclatament de l’aparelh en una plataforma d’aterratge sus l’Ocean Atlantic

Lo 10 de genièr passat, la fusada Falcon 9 de l’entrepresa Space X daissèt dins l’orbita de la Tèrra la nau de carga Dragon, amb de provisions e d’instruments scientifics per l’Estacion Espaciala Internacionala (ISS). La companhiá del multimilionari Elon Musk voliá completar lo succès de la mission en fasent tornar la fusada lançadoira sus la Tèrra e la recuperar per de futuras missions. Per aquò far, la dirigiguèron vèrs una plataforma d’aterratge flotanta sus l’Ocean Atlantic. Mas l’operacion capitèt mal e l’aparelh esclatèt. Space X ven de ne partejar los imatges.
 
Space X comuniquèt que l’aterratge del Falcon 9 ensagèt de se far amb tròp de velocitat a causa de la pèrda de fluid idraulic.
 
Cal remembrar qu’Space X es una de las doas entrepresas privadas logadas per la NASA per menar de cargas a l’ISS dempuèi la retirada de las navetas espacialas en 2011.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Xesc Ciutat de Mallorca
2.

Aquestas empresas privades són una porqueria. E sabon pas que los estraterrestres amb los seus ovnis els agrada pas gaire que vagen a faire lo turisme fora de l'atmòsfera, e és melhor anar-los pas a molestar. Al Columbia lo deixaren pas entrar a l'atmòsfera e moriren los ueit astronautas militars americans. E los ET son pas mala gent, los que son mala gent son los imperis de la terra que volen destruir-la amb sas armes atòmiques .

  • 3
  • 0
Tartarassas e valtors
1.

Falcon, nòu o pas, demòra un nom occitan, non ?

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article