Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

L’aranés Jimmy González a ganhat l’aur al Festenal Mondial del Circ de Deman

L’eveniment màger de l’univèrs del circ amassèt a París los melhors joves artistas de tot lo Mond

| Gilles Nuria
Après quatre jorns de competicion, l’aranés Jimmy González a ganhat la medalha d’aur del 36n Festenal Mondial del Circ de Deman, l’eveniment màger de l’univèrs del circ, qu’amassèt a París los melhors joves artistas de tot lo Mond fins a aquesta dimenjada passada.
 
Lo festenal amassa de joglars, d’equilibristas, de palhassos e d’autres artistas de tot lo Mond, e dempuèi 1977 de joves artistas plens de promessas agisson davant una jurada internacionala compausada de directors de circ, d’academia o de tropa. 
 
Joglar, dançaire e musician, lo jove artista de Bossòst (Val d’Aran) comencèt sa carrièra als uèch ans en joglant per carrièras e en presentant ja sos primièrs espectacles. Après qualques annadas d’entraïnament, foguèt acceptat a l’Escòla Nacionala de Circ de Chastèleraud (Aguiaina, França) abans d’arribar a l’Escòla Nacionala de Circ de Montréal (Quebèc). Ara demòra dins la metropòli quebequesa, e mai se parteja de creacions de tota sòrta a travèrs de viatges e de rescontres de pertot.
 
L’eveniment d’aquesta dimenjada foguèt retransmés sus Arte.

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Terric Lausa Quilhan
1.

Onor al nòstre campion!

  • 7
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article