Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

PKN, lo grop punk amb sindròm de Down que vòl representar Finlàndia a l’Eurovision

La banda formada fa sièis ans vòl arribar al concors de cançon europèa, que se fa ongan lo 23 de mai a Viena

La banda de punk finesa PKN (Pertti Kurikan Nimipäivät) se faguèt conéisser en 2009 quand protagonizèt lo documentari The Punk Syndrome (Lo sindròm punk). Lo filme s’interessava a sos quatre membres, totes eles amb lo sindròm de Down o ben amb d’autisme, e analisava cossí las gents amb un andicap intellectual emplegan la musica per s’exprimir e far prene consciéncia a la societat. Sièis ans puèi, PKN contunha son prètzfach musical e social amb la possibilitat de representar Finlàndia al concors de l’Eurovision.
 
La setmana passada, los quatre membres de la banda, Pertii Kurikka, Sami Helle, Kari Aalto e Toni Valitalo, participèron a una de las tres semifinalas per causir lo representant finlandés a la gala de l’Eurovision, que se debanarà ongan a Viena lo 23 de mai que ven.
 
Per menar la cançon Aina Mun Pitää(Me cal totjorn…) a la capitala austriana, PKN deu far concurréncia amb dètz e sèt grops de mai e obténer lo vòte popular.
 
Vaicí lo videoclip de la cançon Aina Mun Pitää:





Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Ciutat de Mallorca
3.

Lo festival d'Eurovision que representa? Una música la plus capitalista possibla en anglès? Trobi molt extranh que presenten a aquestes joves, encara que Finlandia es un país molt avançat social e culturalment, e estaria ben que o fes. Lo que s'hauria de dire es que los países latins cantin amb sa lenga, e pas en anglès, que semblan un ramat que los portan a sanar (talhar-los los colhons) o milhor dit talhar-los sa lenga. Pensi pas veire'l.

  • 0
  • 0
Cécile
2.

+1quò seriá vertadierament plan ! Aviái vist un reportatge au JT sus aqueu grope. Brava iniciativa.

  • 2
  • 0
Liliò Chovèl Clharmont d'Auvernhe / Lo Crest
1.

De punk a l'Eurovision! Sobretòt que son de personas d'embei lo sindròm d’autisme...
Qu'es 'na brava idèia. Par un còp quelh espctacle pòt servir a quauque chausa!

Podem dire tanben "PuNK's nOT dEAd!"

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article