Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Hollande a prepaus d’Ucraïna: “O i a acòrdi, o i aurà la guèrra”

Merkel e Hollande se reüniràn dimècres a Minsk amb Poroshenko e Putin

Lo president francés François Hollande a afirmat dissabte que se França e Alemanha capitan pas a impausar un plan duradís de patz en Ucraïna, “i aurà la guèrra”. Hollande e Merkel se rescontrèron al Cremlin amb Vladimir Putin per lo convéncer del besonh d’un procès de patz qu’evitèsse l’afrontament entre Ucraïna e Russia, çò que poiriá derivar en un conflicte generalizat se l’Union Europèa sostenguèsse Ucraïna.
 
Sus la reünion de divendres a Moscòu, Hollande a dich que foguèt fòrça malaisida, en tot remarcar qu’èra imprescindible de presentar un plan de patz al president rus Vladimir Putin.
 
Merkel e Hollande se reüniràn dimècres a Minsk amb Poroshenko e Putin. Mas lo president rus a dich que la reünion se farà sonque se i a un consens minim.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Marcat Òr País de las projeccions
3.

#1 Es benlèu oblidar que del temsp que nos mandaràn pàisser en guèrra, nos ocuparem mens de justícia sociala…

  • 2
  • 0
Ernèst Guevara Jr. L'Avana
2.

A òc, François, i aurà la guèrra ? E qual l'anarà ? Qual i anarà morir de badas ? Tu ?

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article