Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaPaís Marselhés

Marselha: de còps de fuòc al quartièr de la Castelana

A l’ora d’ara i a la confusion e se sap pas la rason de la fusilhada. L’intervencion del GIPN es en cors

I a de còps de fuòc a Marselha, dins la ciutat de la Castelana, dins los Quartièrs Nòrd (de confondre pas amb lo sector de “Castelana” qu’es pus al sud).
 
Un grop d’encagolats an fach una fusilhada aqueste matin en preséncia de la polícia. Segon de testimònis presencials, an tirat amb d’armas automaticas que poirián èsser de Kalashnikovs. Las autoritats an confinat un collègi, an evacuat una gardariá d’enfants e an convidat los aperaquí 7000 abitants del quartièr a restar en cò lor.
 
A l’ora d’ara i a de confusion e se sap pas la rason de la fusilhada. Se passa que uèi lo primièr ministre Manuel Valls a programada una vesita a la Ciutat Focèa. Qualques mèdias parlan d’un reglament de comptes entre bandas rivalas e, segon Le Figaro, los tiraires visan lo cap de la polícia locala, Pierre-Marie Bourniquel.
 
L’intervencion del GIPN (Grop d’Intervencion de la Polícia Nacionala) es en cors.
 
Podètz seguir las informacions en dirècte sus La Provence, i-Télé e sus Twitter amb l’etiqueta #castellane.


Actualizacion en fin de jornada

Los policièrs an pas trobat los responsables de la fusilhada mas, après lors investigacions, an sasit a la Castelana 7 Kalashnikovs e 20 quilos de dròga.

Lo primièr ministre Manuel Valls a fach sa vesita a Marselha pendent l’aprèsmiègjorn e semblava fòrça contrariat. A declarat que los atacs de la Castelana son “inacceptables”. Ça que la, a afirmat que las chifras del banditisme e de la delinquéncia an baissat a Marselha dempuèi un an, en seguida dels esfòrces del govèrn.





Tirs de Kalachnikov : forte tension cité de la...per LaProvence

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Ciutat
1.

La ciutat mai polida de França es Marselha, amb sas carrieras grandas amb arbres, monuments e la mar e lo cel tan blau, la gelosia que ten Paris qu' es pensa que amb son riuet es plus que Marselha. Visca l'Olimpic !

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article