Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasBesierés

Besièrs: lo “novèl amic” de la polícia municipala es un pistolet

Dempuèi lo 1r de febrièr, los policièrs de la vila patrolhan armats e la comuna a lançat una campanha polemica

Lo cònsol de Besièrs, l’ultradrechista francista Robert Ménard, ven de protagonizar una autra polemica, aqueste còp amb una nòva campanha publicitària de la vila. Se tracta d’un panèl publicitari que fa promocion de la polícia municipala e de son “novèl amic”, un pistolet.
 
Dempuèi lo 1r de febrièr, la polícia municipala de Besièrs patrolha armada per carrièras dins la vila, e per o far saber als ciutadans, la comuna de Besièrs a concebut aquela campanha, qu’a pas passat inapercebuda dins los rets socials, çò rapòrta Midi Libre.

 




 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Jtou Vilamanda
20.

1 Que los policièrs ténon una arma es en calques vilas indispensable... Besièrs benlèu... e encara
2 Que lo consul s'amusa d'aquò... per se fara remercar un còp de mai... benleu... e encara

3 Que los policièrs comprenon " tuga los totes es un amic que lo fa e dieu reconneissarà los seus"... NON
4 Que lo Consol remuda "Festa d'Oc" per la "Fête des trous de balles" NON, NON e NON ...

Adieussiatz...

  • 3
  • 0
Lalà
19.

#16 Responsabilizar, soi pas contra, al contrari, cresi que tot cambiament comença per se-meteis, mas culpabilizar (parlatz de "fauta", es de culpabilzacion), segur que non. Fasètz completament abstraccion de tota sociologia, de tot rapòrt sociau inegalitari, de tota violéncia sociala, tota violéncia d'Estat.
Amai, es una posicion confortabla quant òm es pas dins lo besonh se presicar per la responsabilitat de tot lo mond. Anatz veire un pauc las gents que patisson, que son oprimidas, an pas forçadament lo léser de "causir". Cossí se tirar del condicionament social quand òm a tot lo temps viscut dins la miséria ?

  • 4
  • 0
Fifa
18.

Una publicitat de tant marrit gost coma se lo senhor novèl de Besièrs après l'epòca de la Crosada aja fach un dessenh amb un inquisitor e la ciutat besierenca enflambada amb lo mot : mon amic es lo fuòc...

  • 4
  • 0
Colhonet Paris Texas
17.

Es vertat vaqui la resulta d'una politica nacionalista francesa amb l'ajuda dels medias e la seguida logica : un reviscòl guerrièr "à la Marseillaise"amb una escalada de la violéncia. Lo problema de Franca es la memòria ...

  • 3
  • 0
Lachaud Dornazac
16.

Los electors serian pas responsables de lòr vòte?. Se farian manipular per de las fòrças que los depassan? Pertant, es escrit dins la constitucion francesa que tot citoyen deu coneisser la lei. Mas, queu en França pòd se glorifiar de saber totas las leis? Aitau, l'elector se cata darier lo jornaliste, darier aquel qu'a fach de las estudis, darier l'expert, darier l'avocat, darier la sciença, darier la religion o darier l'ideologia.
Quo es pas ma fauta zo sabia pa!..
Quo es pas ma fauta, zo sabia pas, comprena pas çò que se passe.
La nueva filosofia o ideologia que ven balhara de las responsabilitats a l'individu. S' es en colere, agressiu, arogant, o culpabilisat quò sera de sa fauta perque es sola responsable de sas emocions,
Sa colera es pas sovent dirigeada contre lo responsable vertadier mas contre son vesin, sa familha, son colegui. Es per aquò que fau cultivar vostra amor interior avant de vos exteriorisar. Pas la peina d'acusar l'autre de con si au fonds de vos sei en colera. Comprener en prumier sa colera.
Veiretz que quo es pas una filosofia "new age" mas una filosofia d'uei. Denonça tots los dogmatismes
: aquel de la religion, aquel de la sciença, aquel de la filosofia o de l'ideologia e que vai desacralisar tota çò qu'a estat ensenhat a l'escòla e dins la religion catolica. Prenem un site coma "lulumineuse" sur "you tube" e vesetz çò que n'en dit. Quo es gratuit. Plan merces de m'aver legir e escotar.

  • 1
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article