Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Nathalie Gineste: pintora, fotografa e escrivana

Los Dançaires
Los Dançaires
Nathalie Gineste es una artista occitana nascuda a Montpelhièr en 1971. Membre de l’Ostal dels Artistas, e rèireneboda del pintor Ludo Chauviac, se formèt a las bèlas arts e faguèt d’estudis d’arts plasticas a l’Universitat de Montpelhièr. Sos estudis li permetèron de desvolopar son interès pels artistas del país del començament del sègle XX.
 
Las òbras de Gineste se caracterizan per la luminositat e la doçor gràcias a l’emplec de tecnicas mixtas. Crèa de texturas e d’efièches de matèria amb de papièr de seda de diferentas colors, trabalhat e empegat sus la tela, en i emplegant la pintura a l’òli per donar una atmosfèra particulara e per cercar de provocar una inquietanta estranhesa dins l’espectator.
 
En 2011 participèt al Percors dels Artistas de Montpelhièr, un eveniment de dobertura dels talhièrs que l’organiza l’associacion Briscart.
 
Tanben trabalha la fotografia e l’art numeric. En mai d’aquò es autora de dos romans e d’articles dins la Revista dels Amics del Musèu Fabre. Son darrièr roman s’entitola Le révolutionnaire occitan, publicat per Chapitre.com.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article