Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

França viòla lo tractat qu’enebís los castigs corporals als enfants

Euròpa acusa França de respectar pas la Carta Sociala Europèa que signèt en 1996 e que ratifiquèt en 1999

| Tawheed Manzoor
Euròpa acusa França de respectar pas la Carta Sociala Europèa que França signèt en 1996 e que ratifiquèt en 1999, tocant los castigs fisics vèrs los enfants. Lo Conselh d’Euròpa denoncièt dimècres passat dins la legislacion francesa “l’abséncia d’interdiccion explicita e efectiva de totes los castigs fisics cap als mainatges dins los mitans familial, escolar e dins d’autres encastres”.
 
Las rumors sus la futura sortida d’aquela denonciacion alimentam las discussions politicas. Ja lo govèrn francés a fach saber que fargariá pas cap de lei. La secretària d’estat francesa a las familhas o refusa al motiu de “trencar pas lo país en dos camps: los que son per l’ancada e los que son contra”.
 
Sus 47 estats que son sòcis del Conselh d’Euròpa, una majoritat de 27 an de leis contra los castigs fisics dels enfants dins l’encastre familial. Sens cap de dobte la personalitat del Secretari General del Conselh d’Euròpa, l’ancian primièr ministre norvegian Thorbjørn Jagland, aurà jogat un ròtle de primièr plan dins aquela denonciacion. D’efièch, d’un caire Norvègia es un país abolicionista dels castigs familials dempuèi 1987 e, d’autre caire, En Jagland longtemps foguèt president del Comitat Nobel per la Patz. Es un òme fòrça sensibilizat als dreches umans.
 
França foguèt informada de la decision del Conselh d’Euròpa fa quatre meses coma o preveson las proceduras. Se remarcarà que l’organisme a donat un fòrt resson mediatic a aquel afar en lançar una campanha sul tèma: “Las mans deurián servir per protegir, pas per tustar; levatz la man contra l’ancada”.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

alèssi tolosa
3.

Soi pas per la violenciá devèrs lo mainatge , màs cresi que çò mièlhs de sensibilizar puslèu que de legiferir pr'amor qu'i aurà pas cap jamai de policièrs dins cada fogual per tal de susvelhar los parents que sabon pas educar lors enfants qu'en lor tustar dessús .
Amai, es pas en enebir l'ancada que va desaparèisser la violenciá dins la societat .

  • 0
  • 0
Tàrrega Igualada (PP.CC.)
2.

Em sap greu dir-ho, i no sóc dolent, però hi ha cada nen, que per moments és marexien una bona bufa,el que no vol dir fer mal, sinó ensenyar de forma categorica que hi han coses que no és poden fer.
Veig molt nens a Cat. que no respecten els pares i fan el que volen i de vegades ells mateixos és posen en parills reals .
Oi que de vegades et castiguen per fer quelcom de dolent, docs una bufa a temps a arregla moltes coses, però amb una bufa n'hi ha prou.
Ernest, "el Tàrrega"

  • 2
  • 1
Lutz
1.

E atal la violéncia se perpetua de generacion en generacion… 
Per los curioses del subjècte, un artcle de legir, ailás en francés, mas fòrça interessent !
http://www.alice-miller.com/articles_fr.php

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article