Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Eydia: còrses e grafismes

Lo rescontre d’una artista plasticiana e d’un tecnician de l’imatge

Edwige Moquay e Jacques Yény son dos artistas occitans que trabalhan amassa lo projècte Eydia, lo rescontre d’una artista plasticiana e d’un tecnician de l’imatge. Trabalhan lo còrs en movement en n’explorar los jòcs d’ombra e de lutz, la mesa en scèna de formas, de lengas e de colors... la recèrca de plans, de rescontres e de dialògs.
 
Aquela union dels dos artistas se manifèsta amb diferentas tecnicas: pintura, dessenh, calligrafia, fòto, utilizacion de decòrs originals especialament creats, esclairatges particulars. La restitucion se fa amb l’ajuda de tiratges realizats sus diferents supòrts e amb de procediments causits en foncion de l’efièch desirat.
 
Exprimisson la beutat en ne cercar l’armonia, la doçor e la sensualitat... e en descobrissent totjorn de novèls supòrts e de novèlas proceduras.

 
 

Vesitatz-ne lo sit web
Jonhètz Eydia sus Facebook

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article