Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An compausat de cançons especificas pels gats

La musica pren en compte lo reng de frequéncias qu’emplegan los gats per comunicar entre eles

Una còla de psicològs de l’Universitat de Wisconsin (Estats Units) a estudiat quin efièch aviá la musica suls gats. Segon un article qu’an publicat dins la revista Applied Animal Behavioral Science, lor agrada tanben la musica. Los cercaires an fach escotar un cinquantenat de cançons a un grop de gats e an descobèrt que preferissián d’aires compausats a bèl exprèssi per eles, amb d’efièches calmants e terapeutics.
 
Sul sit web d’un dels cercaires de la còla, David Teie, i a qualques exemples de musica felina que se pòdon descargar: es compausada en prenent en compte lo reng de frequéncias qu’emplegan los gats per comunicar entre eles (d’una octava mai nauta que l’umana) e los sons mai abituals que los environan.
 
Aquel projècte fa partida d’un estudi mai vast de composicion de musica “per melhorar la vida dels animals en captivitat”.







Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article