Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

De susmautas a Francfòrt contra la Banca Centrala Europèa

En escasença de l’inauguracion del novèl sèti de la BCE, qu’a costat 1,2 miliard d’èuros, de milièrs de personas an manfestat

| World Riots 24/h
L’inauguracion, ièr, de la nòva sedença de la Banca Centrala Europèa (BCE) a Francfòrt causèt de protèstas que s’acabèron amb de susmautas. De milièrs de manifestants d’Euròpa tota anèron fins a la vila alemanda per protestar contra la politica de la BCE e l’inauguracion de la sedença, dins un grand edifici fach en plena crisi e qu’a costat 1,2 miliard d’èuros.
 
Après una nuèch que se cremèt de contenedors e de veïculs, dimècres de matin la polícia dispersèt amb de canons d’aiga los manifestants que lançavan de pèiras contra los agents.

An detengut mai de 350 personas.

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lutz
1.

Demandar a la BCE de n'acabar amb l'austeritat, es coma demandar a ton banquièr qu'augmente ton salari. Brèu… se ne prene a la BCE es plan, mas per de bonas rasons seriá melhor !

  • 3
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article