Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Las escobilhas mai estranhas que los umans avèm daissat sus la Luna

Demièg las vint tonas de lordièra daissada sul satellit, la revista Vox publica una seleccion de las uèch rèstas mai estonantas

Pertot ont los umans nos passejam, i daissam la nòstra lordièra, quitament sus la Luna. Se calcula que sus la superfícia del nòstre satellit i a aperaquí vint tonas d’escobilhas daissadas per las naus e los aparelhs que i son anats fins ara. La revista Vox a publicat un agach per i descobrir las rèstas mai estranhas.
 
Sus la superfícia de la Luna an trobat gaireben un centenat de sacs amb d’excrements e d’urina, un dotzenat de bòtas espacialas, una petita estatua de l’artista Paul Von
Hoeydonck nomenada Fallen Astronaut,doas balas de gòlf e la fòto de familha de l’astronauta Charles Duke.




Vox: The 8 weirdest things we’ve left on the Moon

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc mallorca
3.

Aquesta revista enloc de perdre lo temps amb colhonadas, que parlàs de la cara oculta de la luna,que jamai es veu., de los restes d'edificacions que hi ha, de quadriculas d'edificis. Què nos ho esplicàs ? Se veuen la brossa que hi ha a la luna, com es que veuen pas causes dets, cent, mil vegades plus grosas? Tot es mentida ! Podets tirar-la a la brossa!

  • 1
  • 0
Pirolet
2.

...per çò que la bordilha es lo pròpri de l'òme.

  • 1
  • 0
Ernest Guevara Jr. L'Avana
1.

Seriá curiós de legir tanben las chifras de las bordilhas navegat entre Tèrra e Luna… La quantitat deu essèr tant eloquanta coma espectaclosa.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article