Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Vidèo: la granda diminucion del glaç artic

Aqueste ivèrn passat, la capa de glaç del Pòl Nòrd a cobèrt sa pus pichona extension coneguda

Es de mai en mai dificil de negar lo cambiament climatic. Lo nombre d’indicis es tan grand qu’es de mai en mai evident qu’arriba a causa dels umans.  La darrièra pròva es un vidèo que l’a publicat la NASA e que permet de verificar la diminucion de la capa de glaç de l’Ocean Artic pendent l’ivèrn que ven de passar. De fach, segon l’agéncia espaciala estatsunidenca, sèm al recòrd minim d’extension de glaç de las aigas del Pòl Nòrd dins los darrièrs trenta cinc ans que se son enregistrats per satellit.
 
Las donadas del National Snow and Ice Data Center indican que lo glaç sus las aigas de l’Ocean Artic a ocupat aqueste ivèrn un maxim de 14 530 quilomètres cairats, en dejós del nivèl mai bas enregistrat fins ara, en 2011.
 
La davalada pus granda s’es observada sus la Mar d’Okhotsk, al nòrd de Japon.
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article