Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.DaufinatBas DaufinatVaudaina

Quatre liceans militars projectavan d’atemptar contra la mosqueta de Montelaimar

Avián començat a reünir de material e s’èran informats sul procès de fabricacion d’explosius

| Milky
S’es mes en examen quatre escolans d’un licèu militar dins la banlèga rica de Grenòble (Arpitània), que projectavan d’atemptar contra una mosqueta a Montelaimar (Vaudaina), segon çò que rapòrta Le Dauphiné Libéré. Sembla qu’avián començat a reünir de material e que s’èran informats sul procès de fabricacion d’explosius.
 
Los furns e mai la presa dels ordenadors e dels telefòns mobils dels liceans an permés de determinar que, “e mai s’èran luènh d’èsser en capacitat de passar a l’acte, avián avançat seriosament lor projècte”, çò a indicat una font judiciària a Le Dauphiné Libéré.
 
Un dels adolescents, originari de Montelaimar, auriá projectat dempuèi la rintrada escolara d’atacar la mosqueta de sa vila, en evocant una rumor que cèrts fidèls serián “partits faire lo jihad”. Son de rumors e de prepauses “consternants” per Adb Al Qader Bendidi, president del conselh regional del culte musulman. “Lo novèl imam arribèc fa dos mes, ven d’Argeria dins lo quadre de la cooperacion francoargeriana enquadrada per la federacion de la mosqueta de París”, çò a explicat Bendidi a Libération.
 
Los liceans, de 16 e 17 ans, son estats excluses “a títol conservatòri” de lor institucion escolara e militara. “L’armada de l’aire es escandalizada”, çò declarèt lo coronèl Jean-Pascal Breton, del Servici d’Informacion e Relacions Publicas de l’Armada de l’Aire (SIRPA). En mai d’aquò, lo SIRPA a raportat qu’es pauc probable qu’aqueles quatre adolescents reprengan lor escolaritat. L’armada es estada mai clara: es fòra question que tornen.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article