Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Los efièches dels camps electromagnetics de la tecnologia wi-fi

Vilaweb a publicat una entrevista de James Grellier, epidemiològ que recèrca per determinar los efièches dels camps electromagnetics sus la santat

| Clive Darra
A l'ostal, al burèu, a l'escòla, dins las botigas e al bar, pertot i a un encaminador que nos provesís un ret wi-fi. Vivèm immergits dins lors camps electromagnetics e aquò chepica de ciutadans, de mètges e de scientifics. Ça que la “i a pas cap d’evidéncia scientifica que nos suggerisca que l’exposicion al wi-fi pòsca aver d’efièches negatius per la santat”; aital o ditz James Grellier, epidemiològ al Centre de Recèrca en Epidemiologia Environamentala (CREAL). Trabalha dins un projècte de recèrca nomenat Geronimo, de nivèl europèu, per ensajar de determinar los efièches dels camps electromagnetics per la santat.
 
Lo jornal catalan Vilaweb a parlat amb el e ne publica una entrevista, ont Grellier assegura que l’intensitat del wi-fi es fòrça bassa. Segon el cal pas evitar las microondas qu’emeton los encaminadors, e soslinha que la radiacion dels telefòns mobils es fòrça mai nauta e, de fach, “l’exposicion al wi-fi de tota una jornada dins de condicions d’usatge normal es mai pichona que l’exposicion als camps electromagnetics que pòrta una telefonada brèva amb lo telefòn mobil a l’aurelha”.
 
Podètz legir l’entrevista completa en catalan sus aqueste ligam.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc mallorca
3.

Voli pas haver ni telefon mobil, ni lo wifi dels colhons, ni res semblant. Només serveis perquè nos controlin. Papa, que som la mama, vina a cercar-me amb lo cotxe que ja he acabat de comprar-me causes. Oc ,Oc....A prendre pel sac!

  • 0
  • 0
Pirolet
2.

Nos van créisser d'antenetas al cap coma los cagarauls.

  • 3
  • 0
cissonet occitània
1.

I a tanben aquel doc' que passèt sus Arte...

http://www.arte.tv/guide/fr/055920-000/portable-a-haute-dose?autoplay=1?autoplay=1

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article