Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Una brava vièlha siriana blaima d’òmes de l’Estat Islamic

Sens paur de las represalhas, lor recita de vèrses de l’Alcoran e lor demanda que “tornen a Dieu”

S’es publicat sus Youtube un vidèo amb una vièlha femna siriana que blaima de combatents de l’Estat Islamic a causa dels “chaples” que fan, e ela lor recita de vèrses de l’Alcoran per fin que “tornen a Dieu”. Sens cap de paur de las represalhas, la femna afronta dialecticament los jihadistas que son dins una veitura, e sembla que son eles qu’enregistran la scèna.
 
Lor ditz que lor “Estat Islamic es maldich”, que recebràn pas la recompensa del Paradís a causa de “totas las gents qu’an tuat e de totes los curds chaplats” e lor ditz qu’aquò “es enebit” per l’islam. La femna recita l’Alcoran davant l’estonament dels òmes, que respondon amb de rires nervioses e d’excusas coma: “avèm pas temps per aquò, nos cal partir”. “Vosautres, diables, tornatz a Dieu!”, çò ditz la femna. “Vos juri per Dieu que pas res de çò que fasètz es dins lo camin de Dieu!”, çò apond.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc mallorca
4.

Una vielha valenta amb l' ànima jove. Tornau a Dieu, Dieu vol pas que tuetz tanta gent, que facetz lo que estatz fasent. Tornau a Dieu ! Brava femna, li mandi un poton per a ela.

  • 2
  • 0
Appulèa Alexandria
3.

#2 ISIS ? L'Isis divina, l'avián davant lo nas e l'an pas reconeguda… Me pausi las meteissas questons que vos, e me demandi a quin punt es fisable un document atal. S'agiriá benlèu d'una mesa en scèna, montada per de musulmans normals, pasibles, que n'an son sadol d'endurar l'isteria colectiva de DAESH ?

  • 2
  • 0
Gerard Joan Barceló Pèiralata
2.

Bèl coratge, mas compreni pas quicòm: se, de verai, son d'òmes de l'Estat Islamic qu'enregistran lo vidèo, perqué puèi lo difusèron? Qualqu'un mai o faguèt? Impressionats per aquela dòna, se pentiguèron?

  • 8
  • 0
Pirolet
1.

Aquí una zadista de tria! Mentre, a nòstre, un fum de vièlhs - pas totes, e se'n manca, urosament!- fan de crosièras a milierats suls immòbles flotants de "Costa d'aquòs" e vòton la familha Le Pen. Anem, n'avèm tanben de vièlhs que demòran quilhats amb dignitat coma aquesta dòna.

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article