Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

D’energia eoliana urbana que pòt far los ostals energicament autonòms

Se tracta d’un petit aerogenerador qu’a pena mena de bruch

| http://dearchimedes.com/
Una societat neerlandesa de recèrca e desvolopament a creat lo Liam F1, un aerogenerador urban per produire d’energia eoliana domestica. Amb fòrça mai de produccion energetica que los molins actuals, lo Liam F1 a pena mena de bruch.
 
Pensat per l’installar suls teches de las bastissas, l’aparelh a un diamètre d’1,5 mètre e pesa mens de 100 quilos. Genèra una mejana de 1500 quilowatts ora amb una velocitat de vent de 5 mètres segonda.
 
Amb aqueste tipe de generadors eolians, se pòt aténher una produccion annuala d’entre 300 e 2500 quilowatts, mai o mens la mitat de l’energia que consuma un ostal mejan. Se se combina amb de panèls solars e amb de sistèmas d’emmagazinatge d’electricitat, cada ostal pòt produire tota l’energia que n’a de besonh.
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lutz
1.

Bon projècte, cresi mai a l'eolian qu'al solari per la produccion individuala d'electricitat.
Çaquelà, dins l'estat francés, avèm l'obligacion d'èsser connectat al malhum de l'EDF, brèu… per l'autonomia, es pas ganhat !

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article