Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo brèu sòlo de batariá qu’influencièt mila cinc cents cançons

La BBC recupèra l’istòria de las sièis segondas de batariá mai reütilizadas de l’istòria de la musica

Lo grop estatsunidenc de soul e funk The Winstons es pas vengut famós. Ça que la, un sòlo de batariá de sièis segondas d’aquel grop a influenciat mila cinc cents cançons dins los quatre decennis passats, qualques unas las interpretèron de grops e cantaires tan coneguts coma The Prodigy, David Bowie, Oasis e Amy Winehouse. Coma o explica ben la BBC dins aqueste reportatge, en 1969 The Winstons publiquèron un single amb un tèma instrumental sus la fàcia B qu’es vengut una font d’inspiracion per de centenats de cançons contemporanèas.
 
Concretament son sièis segondas de sòlo de batariá de la cançon instrumentala Amen, Brother.
 
L’usatge del sòlo comencèt a se popularizar dins los ans 1980, quand lo dich “Amen break” foguèt la redescobèrta e la tendéncia a reütilizar de material enregistrat per d’autres grops abans, coma o fa a l’ora d’ara lo sampling de la cultura hip hop.
 
The Winstons recebèron pas jamai un centim pels dreches d’autor. Ara una campanha de microdonacions en linha cèrca de reparar lo grèuge en tot acampar d’argent pels membres subrevivents del grop.
 
 
Documentari sus l’“Amen break”
 
En mai del vast reportatge de la BBC sus l’istòria del sòlo, tocant l’”Amen break” i a tanben un documentari (2004) de Nate Harrison que se pòt veire integralament sus YouTube:
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article