Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaPaís Marselhés

Lucian Durand, grand defensor de l’occitan en Provença, nos a quitats

Lucian Durand ven de morir lo 19 d’abril, dins sos 85 ans. Èra majoral del Felibritge e teniá un ròtle fòrça important dins divèrsas iniciativas per desvolopar l’usatge de l’occitan en Provença

| Jakob Montrasio
Èra membre fondador de l’Associacion dels Ensenhaires de Lenga d’Òc (AELÒC), qu’es la seccion de la FÈLCO dins l’acadèmia d’Ais-Marselha. Tanben aviá cofondat lo Centre d’Oralitat de la Lenga d’Òc (COLÒC) a Ais de Provença. E mai representava lo Felibritge dins lo comitat director de Vaquí, l’emission de television en occitan de France 3 en Provença.
 
Dins totas las manifestacions e iniciativas per desvolopar l’occitan, Lucian Durand s’afanava per aliar totes los corrents del provençalisme al sens larg: tant los usatgièrs de la grafia mistralenca —qu’el la practiva— coma los partisans de la grafia classica.
 
Aquestes darrièrs ans, aviá demostrat dins divèrses articles que lo Felibritge e lo mistralisme son indissociables d’una vision unitària de la lenga occitana.
 
Los comunicats son unanims per plorar lo decès de Lucian Durand e per ramentar son òbra constructiva.
 
Sas funeralhas auràn luòc aqueste dijòus 23 d’abril a 10 oras 30 al Martegue, a la glèisa Sant Genèst, e mai a 15 oras 30 a la glèisa de Malhana.


 

Mai d’informacions:
Omenatge de l’AELÒC
Omenatge de Joan-Pèire Belmon dins Aquò d’Aquí

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article