Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

A quitat la conferéncia de premsa perque l’an blaimat quand respondiá en basco

L’entraïnaire de l’esquipa d’Eibar respondiá en basco a las questions qu’un jornalista aviá pausat dins aquela lenga

Gaizka Garitano, entraïnaire de l’esquipa e fotbòl d’Eibar (Bascoat), quitèt la conferéncia de premsa que faguèt dimenge passat, après aver perdut 2-0 contra l’esquipa d’Almeria (Andalosia). La rason es que tres jornalistas se planguèron perque Garitano respondiá en lenga basca a una question qu’un jornalista li aviá pausat, justament dins aquela lenga.
 
Quand los jornalistas espanhòls comencèron de l’interrompre amb lors planhs, lo quite lo cap de premsa de l’esquipa d’Almeria intervenguèt per demandar de respècte e per remembrar que, quand las esquipas vesitairas son catalanas, se pausa de questions en catalan e i a pas de planhs. Pasmens, un dels jornalistas espanhòls contunhèt de renar, per tant Garitano quitèt la sala de premsa.
 
Los autres jornalistas presents critiquèron lo comportament dels tres jornalistas qu’avián blaimat Garitano.


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Tarrega (PP.CC.)
3.

Nomès per què era en Basc, o en tots cas Català, o també pot pasar amb Occità, demostra l'inmaduresa d'alguns prosfesionals, que tot ho haver estudiat, no han après mai res.
Nosaltres respectem, ells no.
"Tàrrega".

  • 0
  • 0
Lílian Chovèl Clharmont / Le Crest / Auvèrnha-bassa
2.

#1 Ah! Volià dire exactament la meima chausa... Mas pense que sobre aquò sèm totes d'accordí...

  • 5
  • 0
Pirolet
1.

E se la question e la responsa aguèssen estat en anglés?

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article