Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.AuvèrnheAuvèrnheCastanhau

La Ròca Bron labelizada ciutat de caractèr

Gràcias al labèl la comuna poirà recebre mai d’ajudas per l’entretenença del patrimòni

Creat en Bretanha en 1976, lo labèl de las pichonas ciutats de caractèr s’es espandit dins d’autras regions coma Champanha o Peitau-Charantas. Avalora l’autenticitat e la diversitat del patrimòni de las comunas de mens de 6000 estatjants.
 
La comuna de La Ròca Bron (Castanhau) es dotada d’un ric patrimòni medieval: un castèl, un pont sus la ribièra Cèra, una glèisa, d’ostals amb de pans de fusta e de carrierons. Dos autres castèls mens ancians completan aqueste patrimòni.
 
Cada region a un budget dedicat a las ciutats pichonas de caractèr, mercés al labèl las comunas pòdon recebre mai d’ajudas per l’entretenença del patrimòni. Lo labèl es atanben una ressorsa per desvolopar lo torisme.
 
Recentament, una delegacion nacionala del labèl es venguda dins Cantal per avalorar tres comunas: Montsalvi, Marcolés e La Ròca Bron. Totas tres son de comunas de la Castanhau auvernhata. La Ròca e Marcolés an obtengut lo labèl.
 
 
 
 
Laurana, Loís, Tibaud, Jiròni, German, Pèire, Eric e Tòm,
escolans al Collègi de la Val de Cèra de La Ròca Bron





fffff  fffff
 Jornalet a l’escòla
 
Jornalet a una seccion especifica sus l’escòla occitana. Nos agradariá fòrça que las escòlas, que sián de Calandretas o d’escòlas bilingüas, poguèsson emplenar elas meteissas aquesta seccion amb de nòvas, e que los quites escolans las poguèsson redigir en explicar los faches que fan l’actualitat dins cada escòla: una excursion culturala, la vesita d’una personalitat, una fèsta populara amb los parents, una competicion esportiva, etcetèra. Evidentament, las fotografias, los enregistraments o los imatges de vidèo seràn tras que benvenguts, se n’i a.
 
Se cada escòla nos manda quatre o cinc notícias per an serem plan contents e satisfaches. Pensam que pòt èsser un bon ponch d’amassada per la comunautat educativa occitana, una iniciativa interessanta pels escolans e un esplech de socializacion lingüistica per las familhas dels escolans.
 
Esperam de poder comptar amb lo vòstre sosten, e esperam que Jornalet serà una aisina utila per las escòlas occitanas. Mandatz-nos las vòstras nòvas a info@jor…
 
     

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

Òsca a La Ròca Bron! Òsca als jornalistas en èrba!

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article