Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An fusilhat un èx-comandant de l’IRA al centre de Béal Feirste

A l’ora d’ara sosteniá lo procès de patz prepausat pel Sinn Féin

Gerard “Jock” Davison, un èx-comandant de l’IRA, moriguèt fusilhat dimars passat dins un quartièr comercial près del centre de Béal Feirste (Irlanda del Nòrd), segon çò qu’a raportat Naiz.
 
La victima, d’aperaquí 50 ans, èra estada un naut comandant de l’IRA e darrièrament sosteniá lo procès de patz prepausat pel Sinn Féin. Recentament trabalhèt per l’Associacion de Desvolopament Comercial.
 
Lo president del Sinn Feín, Gearóid Mac Ádhaimh, a declarat sul sit del partit republican que l’accion “serà condemnada per totas las personas senadas”, en tot apondre que “i a pas de luòc per las accions d’aquesta sòrta”. Mac Ádhaimh tanben a plangut lo dòl a la familha del mòrt e a demandat la collaboracion ciutadana amb la polícia irlandesa per trobar los assassins.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article