Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaComengeNebosan

Exposicion a Sant Bertran de Comenge

Deu 1r de mai au 27 de seteme 2015, a la Sala deus Olivetins a Sant Bertran de Comenge, que i a ua exposicion d’art roman. Dins la purmèra sala, que i a art religiós galloroman. Que i a busts funeraris deformats dab lo temps, shens peu, dab uelhs pas tròp visibles. Que i avè baishrelhèus. Dens la dusau sala que i a trofèus romans de las victòrias deus romans sus autes pòbles: grandas estatuas dab tròç qui mancan.
 
Segon l’article de Wikipèdia, la ciutat antica de Lugdunum (ancian nom de Sant Bertran de Comenge) èra mei grana que la de Lutècia. Un gat que podè anar de Lugdunum dinc a Valentina de tèit en tèit, qu’ei a díser 12 quilomètres.
 
Que i avè tanben un sit arqueologic qui hè mei d’ectaras que lo vilatge e qui podè contiéner mei de personas que lo vilatge actuau!




Nòni Batsé

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Alaric de montgordinhan
2.

Los Convenes lo pople antic sembla venir semanticament parlant de convenir," venir amassa" aquo far soscar tamben a la nocion de convivencia. Podetz trovar sus plaça encara las roinas romanas a vistalhar se l'espaci natural vos agrada pas.

  • 0
  • 0
ròdrigo bigòrra
1.

Adixatz a tots que valeré mes diser aquitanò-arromans e non pas galloromans pormor qu'eths pòbles dera gasconha e donc de sent Bertrand de Comenge qu'èran pobles aquitans dera madeixa soca qu'eths Bascos e non pas Gallés (gaulois en Francès).

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article