Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’UMP se pòt apelar Les Républicains

La justícia a rebutat los clams de collectius e de particulars contra aquela denominacion

| Jean-Louis Zimmermann
L’Union per un Movement Popular (UMP), un dels principals partits de l’estat francés, se poirà apelar Les Républicains (Los Republicans). Un tribunal de París a autorizat lo partit de Sarkozy a prene aquel nom, e mai se quatre associacions, de partits d’esquèrra e 143 particulars que lor nom d’ostal es “Républicain” avián presentat un recors en justícia contra lo fach que l’UMP pòsca prene aquela denominacion.
 
Los clamaires avián tanplan depausat una question prioritària de constitucionalitat al motiu que la procedura violariá l’article 4 de la constitucion francesa.
 
La justícia a rebutat aqueles clams, los considerant insufisentament fondats.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lachaud Pierre
2.

Paubre republica que devia balhar daus poders aus representants dau pòple, La 5me republica se charget de lòr 'en retirar una prtida per devenir una republica bananiera. Uei, coma en 1789 i a dau monde per dire la França, la França... e d'autres per dire la França aus frances.
Mon petit mermilhon dit Occitania a Alienor d'Aquitena e pas a Lois XIV.

  • 3
  • 0
Pèire T. TOLOSA
1.

Es una boana causa aqueste nom, coma los "Republican" estasinidencs : Plan reaccionaris, plan liberals e plan conservators.
L'imatge de las ideas d'aquel rambalhadís...

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article