Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Marselha: los abitants del quartièr de Vauban contra un projècte immobilièr

BDP Marignan vòl bastir sus un illòt tres immòbles de sèt estancis dins un quartièr d’ostals de tres estancis

| Collectif Quinze Cent Quinze
Los abitants del quartièr de Vauban de Marselha son mobilizats dempuèi la setmana passada  per s’opausar a un projècte immobilièr del promotor BDP Marignan, que cèrca de bastir sus un illòt tres immòbles de sèt estancis e cinc nivèus sosterranhs qu’aculhiriá 134 lotjaments. A l’ora d’ara, l’endrech es ocupat per tres magasins, un garatge e una estampariá.
 
“Siam dins una zòna de teissut urban omogenèu remarcable, amb de teulissas en teule e d’immòbles dau sègle XIX de tres estancis”, çò ditz a 20 Minutes un dels abitants mobilizats. Lo pòrtavotz del collectiu , nomenat Quinze Cent Quinze, denóncia tanben que “l’envergadura dau projècte es ges adaptada au quartier”. De mai, denóncian que lo projècte cambiariá radicalament lo païsatge urban d’aquel quartièr istoric, ara dominat per Nòstra Dòna de la Gàrdia, e tanben l’impacte sul trafec automobil e encara sul nombre d’enfants per escolarizar, ara que las escòlas son saturadas.
 
De son costat, lo cònsol del sector, Yves Moraine (UMP), ditz que “fau ben construir per restar atractiu”. De mai, justifica lo besonh del projècte en disent qu’aquel quartièr “es pas la plana de Crau, siam au còr d’un arredondiment de centre-vila”.
 
Lo permís de construir foguèt autrejat lo 3 d’abril passat. A pas escapat als abitants que foguèt desliurat après las eleccions departamentalas e en seguida d’un oportun cambiament d’afectacion de la parcèla, qu’en 2009 èra encara “reservada per d’esquipaments publics”.
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article