Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasMontpelhierenc

Montpelhièr: 300 viatjaires blocats uèch oras dins un tren a Montpelhièr

Los servicis de proteccion civila foguèron cridats amb urgéncia per provesir d’aiga als 300 viatjaires

| Frédéric BISSON
La nuèch de diluns a dimars, los 300 passatgièrs que fasián lo trajècte de Cervera de la Marenda (Catalonha) a Estrasborg (Alsàcia) foguèron blocats durant uèch oras dins lor tren a la gara de Montpelhièr-Sant Ròc.
 
La causa d’aquel incident foguèt un problèma de pòrtas que se podián pas dobrir, çò que faguèt que lo tren demorèsse blocat de 23h fins a 6h30. L’SNCF porgiguèt pas cap de TGV per menar los viatjaires a lor destinacion en Alsàcia.
 
Pr’amor qu’aquel tren es esquipat amb de liechòtas, l’SNCF decidiguèt de daissar dormir los passatgièrs abans de trobar una solucion definitiva. Los servicis de proteccion civila del departament d’Erau foguèron cridats amb urgéncia, sustot per provesir d’aiga als 300 viatjaires.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article