Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Jornada de mobilizacions en sosten a Dàvid Grosclaude

De junis simbolics e d’acamps se debanan uèi per Occitània tota, dins l’ochena jornada de cauma de la fam de l’elegit occitanista

Se debana uèi una jornada de mobilizacions en sosten a la cauma de la fam que lo conselhièr regional Dàvid Grosclaude ten dempuèi uèch jorns. Los elegits del Partit Occitan (PÒC) Guilhèm Latrubesse, Gustau Aliròl e Arvèi Guerrera an anonciat una accion simbolica de 24 oras de cauma de la fam davant los ostals de region a Tolosa, Clarmont-Ferrand e Marselha respectivament, e los sostens se multiplican. Al delà d’aquelas tres vilas, se son anonciats de junis e d’acamps de protèsta davant qualques vilas d’Occitània, dont a Aush davant la comuna e a Pau a la Plaça Reiau. E mai a l’ostal de region a Bordèu, ont Grosclaude mena a tèrme son accion.


Lista de recampaments
 
— Albi: 18h davant la prefectura
— Aush : tota la jornada davant la comuna, ponch de premsa a 12h
— Bordèu: tota la jornada davant lo conselh regional, amb concèrt de Manufacture Verbale a 11h30
— Clarmont Ferrand: tota la jornada davant lo conselh regional (mai d’informacions)
— Marselha: tota la jornada davant lo conselh regional, amb d’animacions a miègjorn (mai d’informacions)
— Narbona: 11h30 davant la prefectura
— Rodés: 18h davant la prefectura
— Pau: 18h Plaça Reiau (mai d’informacions)
— Tarba: entre 12h e 14h davant la prefectura
— Tolon: 18h davant la prefectura
— Tolosa: davant lo conselh regional, a partir de 12h (mai d’informacions)
— Vilanuèva d’Òlt: 9h30 davant l’Escòla Occitana d’Estiu (16 carrièra de Pujòls)
 
 
Deman los collègas del PÒC vesitaràn lo caumaire a l’ostal de region de Bordèu, acompanhadats de José Bové, Noël Mamère, François Alfonsi e d’autres elegits. Dimars passat èran ja 150 los elegits que sostenián Grosclaude e lo sosten popular arriba d’Occitània tota, tanben d’Aran, e tanben de Bretanha, lo Bascoat, Catalonha e de pertot.
 
Amb son accion frapanta, Grosclaude denóncia l’inaccion de l’estat francés tocant la creacion de l’Ofici Public de la Lenga Occitana (ÒPLO), un projècte votat a l’unanimitat en junh de 2014 per las assembladas regionalas d’Aquitània e de Miègjorn-Pirenèus. Segon çò que podèm legir dins son blòg, sa santat va plan e beu çò que cal, en seguissent de conselhs d’especialistas.
 
 
 
 
 
 

Peticion en linha
 
Sosten sus Facebook
 
Sosten sus Twitter

 



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lilian Chovèl Clarmont d'Auvernhe / Le Crest / País domés
1.

Quina bèla chanson!... N'i a pro!!!!!!!

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article