Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Manuel Valls es criticat per aver assistit a la finala Juve-Barça de la Liga dels Campions de fotbòl

Acusan lo primièr ministre francés d’aver viatjat a Berlin coma suportaire barcelonista en fasent pagar l’estat francés

L’assisténcia del primièr ministre francés, Manuel Valls, a la finala de la Liga dels Campions de fotbòl entre la Juventus e lo Barça, es motiu de criticas. Valls, d’origina catalana, anèt a Berlin, ont se jogava la partida, coma primièr ministre francés, mas l’oposicion e una part de l’opinion publica creson que i anèt puslèu perque es suportaire de l’FC Barcelona.
 
Lo viatge en avion lo paguèt l’estat francés e es aquí que se centran las criticas. Segon lo govèrn francés, Valls foguèt convidat pel president de l’UÈFA, Michel Platini e, en mai d’aquò, aviá prevista una reünion amb los caps del fotbòl europèu per parlar de l’Eurocopa 2016, que se jogarà dins l’estat francés. Totun, aquela reünion es pas una rason sufisenta per calmar las criticas.
 
L’oposicion e qualques mèdias an soslinhat que lo viatge èra pas comprés dins l’agenda de la setmana del primièr ministre e que, e mai, a la reünion sus l’Eurocopa i anèt pas lo ministre francés dels espòrts.
 
Las explicacions de Valls sus BFM TV an pas convencut los criticaires: “Trabalhi fòrça, m’engatgi fòrça. E de tant en tant, i a tanben de moments de relaxacion”.
 
 

Manuel Valls utilise un avion de la République...per dilactu

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
13.

A fait ben En Manel Valls per primier cop, lo partit del Barça es qualque cosa mai importanta que lo futbol, és belhesa, és educació, esportivitat, e tantas causes mai. Que tengan present que lo Barça és come lo representant de França, per la Catalunya Nord.

  • 1
  • 0
antalya apraquital
12.

E ben auèi Valls fa d'excusas e torna l'argent dels bilhets de sos mainatges (2500€), apèi que Hollande lo iò president irreprochable li aguèsse brandir las pelhas.
http://www.europe1.fr/politique/valls-face-a-la-colere-froide-de-hollande-1354168

  • 1
  • 0
antalya apraquital
11.

#10 Aquò son pas los interest del tipe, nimai dins lo plan de carrièra professionala !

  • 1
  • 0
Loís Companh
10.

Mai que de sosténer lo Barça, lo Manelet Valls fariá melhor de sosténer l'independéncia democraticament causida de Catalonha… e de defendre las nòstras lengas.

  • 3
  • 0
antalya apraquital
9.

#7 I a pas de debat a aver ! Tot va plan : o te dison cada jorn... ! amai que fasèm volar d'avions vòtjes per lo plaser...

  • 3
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article