Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Letra de Martin Schulz a Jan Moreu en sosten a Dàvid Grosclaude

| Claude TRUONG-NGOC

Qualques jorns abans de morir, Moreu escriguèt tot discretament una letra a Martin Schulz, en lo prevenir de la cauma de la fam de Grosclaude, e la responsa de Schulz es arribada mentre que Moreu es pas mai amb nosautres. Amb emocion, ne parla Grosclaude dins son blòg.


Lo president del Parlament Europèu, Martin Schulz, a confirmat la posicion de l’Eurocambra de sosten a las lengas menaçadas. O confirma una letra de Schulz a Jan Moreu, encargat de mission al près de la region d’Aquitània per l’Ofici Public de la Lenga Occitana (ÒPLO). Moreu moriguèt la setmana passada dins un accident de montanha e es lo conselhièr regional aquitan Dàvid Grosclaude qu’a recebut aquela letra. “Que comprenètz que provòca en jo ua grana emocion”, çò ditz Grosclaude en publicar aquela nòva sus son blòg.
 
Qualques jorns abans de morir, Moreu escriguèt tot discretament una letra a Martin Schulz per lo prevenir de la cauma de la fam de Grosclaude, e la responsa de Schulz es arribada mentre que Moreu es pas mai amb nosautres, e mentre que l’estat francés a reagit a la mobilizacion del conselhièr regional.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
2.

Schultz sembla una bona persona, potser per el, Holande que es també del partit socialista, vulga signar La Carta Europea de las Lengas Minoritàries.

  • 0
  • 0
Gerard Joan Barceló Pèiralata
1.

Los òmes mai grands son los mai discrets...

  • 8
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article