Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Cargar de batariás amb la wi-fi?

Una còla universitària estatsunidenca a experimentat amb un router que porgís de connexion a Internet e que recarga a l’encòp de petits aparelhs electronics

Un dels grands problèmas dels nombroses aparelhs electronics que cada jorn nos environan es la durada de la batariá. Sovent nos cal tirar de mètres de fil per los poder recargar quand lor batariá es agotada. Trobar la melhora solucion per los recargar es un enjòc màger, e dins aquel sens una còla de l’Universitat de Washington trabalha sus un router wi-fi que, en mai de porgir de connexion sens fil a Internet, alimenta la batariá de petits engenhs electronics situats a mens de dètz mètres.
 
Lo router utilizat, nomenat PoWiFi, transforma lo senhal del ret wi-fi en electrictat amb l’ajuda d’un convertidor DC a DC. L’aparelh l’an dessenhat en pensant, sustot, a la creissenta connectivitat de las causas a Internet.
 
Dins un article los creators de l’aparelh explican que l’an assajat dins sièis ostals estatsunidencs amb de bons resultats: dins la màger part dels cases, çò dison, l’usatge del router per i far passar d’electricitat a pas fach davalar lo nivèl de connexion a la linha, e a pas manco interferit amb el.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lilian Chovèl Clarmont d'Auvernhe / Le Crest / Puei domat
3.

#2 tot parier! ;-)

  • 0
  • 0
alèssi tolosa
2.

Be soi daccòrdi amb tu , un còp de mai d'espleches d'ondas que sabèm pas de que son las repercucions sus l'organism... Cal pas s'estonar se soi capelat!!!

  • 1
  • 0
Lilian Chovèu Clarmont d'Auvernhe / Le Crest / Puei domat
1.

Ieu sèi pas ren contra le progrès mas crese qu'avem pas enquèra pro de visibilitat sobre los eventuaus risques par la sandat...

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article