Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Flandra revendica un Ministèri dels Afars Estrangièrs pròpri, separat del bèlga

Lo primièr ministre Geert Bourgeois met en relambi l’an 2019 per parlar de la reforma confederala en Belgica

Aquesta dimenjada passada los flamencs an celebrat lor jorn nacional. Pendent l’acte central, lo primièr ministre Geert Bourgeois anoncièt que Flandra aspira d’aver un ministre dels afars estrangièrs pròpri, desparièr del bèlga.
 
Bourgeois remembrèt los domenis que Flandra i a de competéncias dempuèi la darrièra reforma de l’estat bèlga e concluguèt que cal una politica exteriora pròpria per l’exercir amb plenitud. Prenguèt l’exemple del comèrci exterior, qu’es una competéncia del govèrn flamenc, e del dialòg sus las minoritats e los afars culturals, ont Frandra a una posicion mai pròcha dels Païses Basses que de Valonia.
 
Bourgeois establiguèt que l’an 2019 deu èsser una nòva data ont cal prepausar de nòvas reformas de l’estat bèlga, per que venga decididament confederal amb la coexisténcia de dos estats, lo valon e lo flamenc, e amb una estructura comuna minimala.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article