Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Catalonha: an descobèrt una dent umana de 560 000 ans a Tautavuèlh

Lo musèu a anonciat aquela descobèrta dins aquela cauna preïstorica catalana près de las Corbièras occitanas

| Musée Homme de Tautavel
Lo Musèu de l’Òme de Tautavuèlh (o Talteüll, en Catalonha) a anonciat que s’es trobat un dent umana que pòt aver cent mila ans de mai d’ancianetat que las rèstas umanas qu’avián documentadas fins ara dins aquel endrech. La descobèrta d’aquesta setmana, doncas, fa recular fins a 560 000 ans l’edat las rèstas umanas mai vièlhas trobadas a Tautavuèlh, concretament al jaç de la Cauna d’Aragó, al costat de las Corbièras occitanas.
 
“550 000 ans, nòva data”, çò a publicat lo musèu sus sa pagina Facebook. Segon lo jornal Midi Libre, la pèça se nomena “Aragon 149”, car es la 149a dent d’ominid trobada dins aquela tuta, quand s’excavava un nivèl correspondent a un periòde freg, sec e ventós de la Preïstòria.
 
La trobalha d’ara s’apond a totas las pèças umanas e a las aisinas documentadas pendent mièg sègle d’excavacions al jaç. Se comencèt en 1967, amb Henry de Lumley en cap.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

`L'Òme de Talteüll, li arriba coma a totes: se fa vièlh, pecaire!

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article