Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Fèria de Millars: la comuna empedís los anticorrida de manifestar malgrat lo permés de la justícia

Una espectatritz foguèt batuda per un taure que corriá per carrièras

Dimenge passat s’acabava la Fèria de Millars (Catalonha), e los anticorrida —qu’avián obtengut lo permés per manifestar del tribunal administratiu de Montpelhièr— se trobèron mentre que la comuna de Millars aviá decidit de far un autre decret, aquel meteis dimenge de matin, en enebissent la manifestacion. Lo pretèxt èra que qualqu’un aviá vandalizat l’estatua del “matador” qu’èra al giratòri. Aquò se passèt la nuèch de divendres a dissabte.
 
Pr’amor d’aquò als anticorrida lor calguèt manifestar a l’intrada de la vila, contràriament a çò que disiá la decision judiciària.
 
D’un autre costat, pendent l’abrivada, una espectatritz foguèt batuda per un taure que los organizaires de la Fèria l’avián daissat córrer per carrièras. La femna foguèt ferida quand èra sul trepador, coma se pòt veire dins aqueste vidèo qu’a publicat L’Indépendant
 
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma de Mallorca
1.

A la tortura li diuen "fiesta" . Quina gent mai sadomassoquista.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article