Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Es nascuda una illa nòva en Polinesia

Es apareguda en seguida d’una erupcion volcanica près de l’archipèla de Tònga

| Edwina Pickles/Getty Images
Quaranta cinc quilomètres al nòrd-oèst de Nuku‘alofa, la capitala de Tònga, es apareguda una illa nòva, fruch de l’activitat volcanica que i a dins aquela zòna de Polinesia. Se formèt perque lo volcan Hunga Tonga intrèt en erupcion en decembre passat. Es encara una massa de tèrra sens nom, mas los scientifics dison qu’existirà pas gaire de meses de mai a causa de l’activitat volcanica. Fins ara mens d’un dotzenat de personas an explorat aquela illa, qu’a dètz caunas. Dins las fotografias çai jonchas, fachas per l’agéncia Getty Images, se pòt presar los païsatges d’aquela illa.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
1.

Es milhor que los polinesis ho digan pas qu'els ha sortit una ilha com si fos un bolet, car lo pentagon se la voldrà far seuna e enviarà la sisena flota amb molts de portavions e batels per prendre possession de l'ilha. E los paures polinesis amb sas canoas podron far res per reconquistar-la.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article