Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaUbaia

Un voltor salvatge tuat per un planador al Pargue Natural de Mercantorn

Es enebit de subrevolar la zòna protegida mas los agents del pargue an ja constatat mai d’un centenat de subrevòls irregulars aqueste estiu

| Bruno Bord
Un voltor seriá estat tuat al mitan de julhet en Ubaia per un planador, segon lo Pargue Natural Nacional de Mercantorn, qu’es a cercar l’aeronau en infraccion; aital o publica Le Figaro.
 
Lo planador volava près del Mont Pelat e auriá percutit l’aucèl protegit quand preniá d’ascendéncia, “en plena zòna protegia de subrevòl a mens de 1000 mètres del sòl”, çò precisa la direccion del pargue dins un comunicat. Dos caminaires foguèron testimònis de la collision.
 
Après trobar la bèstia mòrta, un voltor salvatge, lo Pargue Natural de Mercantor a decidit de dreiçar un procès verbal per “destruccion d’espècia protegida e subrevòl al dessús del còr del pargue a  mens de 1000 mètres del sòl sens autorizacion”.
 
Mentre que se debana l’enquèsta, los agents del pargue afirman qu’an ja constatat mai d’un centenat de subrevòls irregulars aqueste estiu.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article