Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.AuvèrnheBorbonés

Montluçon: un tren reversèt divendres una carretona, l’enfanton es mòrt

Sus la ferrovia, la ròda de la carretona foguèt blocada sus un passatge de pedons e la maire la poguèt pas retirar abans que lo tren arribèsse

| waferboard



Un tren reversèt divendres passat a Montluçon una carretona en tot projectar la drolleta de tres meses que i aviá dedins. Après qualques oras en essent espitalizat dins un estat d’urgéncia absoluda, l’enfant es mòrt, çò rapòrta La Montagne. L’accident se produguèt a 21h dins la gara de la Vila Goset. “Una ròda de la charretona foguèt blocada sus aquel passatge de pedons qu’enchamba la via ferrada. Sa maire poguèt pas retirar la ròda abans que lo tren arribèsse”, çò explicava lo jornal nòrd-occitan.
 
Una femna que vegèt l’accident l’explicava a La Montagne: “quand ausiguère lo tren, li cridère [a la maire] de far atencion, mas èra tròp tard. La mamà retenguèt son autre enfant de tres ans just abans la collision. Lo nenet gisclèt fòra la charretona abans de retombar vint mètres pus luenh”.
 
Segon Le Figaro, l’SNCF pòt pas encara donar de detalhs sus las circonstàncias de l’accident, mas a remembrat que “cal èsser extrèmament prudent quand se travèrsa de vias”. Una enquèsta es en cors.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article