Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Drama dels refugiats: an trobat cinquanta cadavres dins un vaissèl a la còsta de Libia e setanta dins un camion en Àustria

Cinquanta una personas mòrtas dins la cala d’un vaissèl
 
Trobèron ièr cinquanta una personas mòrtas dins la cala d’un vaissèl que transportava de refugiats e d’immigrants, près de la còsta de Libia. Los trobèron dins l’encastre d’una operacion de salvament, qu’avián salvadas quatre cents personas de mai.
 
Segon un pòrtavotz dels gardacòstas italians, mençonat per Reuters, l’operacion de salvament l’a facha lo vaissèl suedés Poseidon, que trabalhava dins l’encastre de l’operacion Triton de Frontèx, l’agéncia europèa de contraròtle de las frontièras.
 
Segon La Repubblica, qualques agents son anats al vaissèl perque los immigrants e los refugiats lo lor avián indicat e avián trobat los cadavres.
 
Mai de 2200 personas son mòrtas ongan dins la Mar Mediterranèa en ensajant d’arribar a Euròpa. N’i a de milièrs que son estadas salvadas après partir de Libia.


Setanta mòrts dins un camion en Àustria
 
E en Àustria trobèron un setantenat de refugiats mòrts dins un camion pargat sus la benda d’arrèst d’una autoestrada a l’èst del país, près de la frontièra d’Ongria, segon çò que raportèt sul pic lo jornal Krone. Sembla que serián mòrts asfixiats en viatjar illegalament dins la caissa del camion.
 
Vaicí la fiulada que faguèt Krone sus Twitter amb l’imatge del camion:
 



Des réfugiés entrent en Hongrie en rampant sous...por lemondefr

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article