Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’Ostau dau País Marselhés consagra sa rintrada a las luchas de las nacions autoctònas de Mexic

Se prepausa de literatura, de cinèma, de noiridura e un concèrt per conéisser melhor la realitat sociala e culturala de Mexic

Lo grop tolosan de Son Jarocho, La Polvadera, sonarà a l'Ostau dau País Marselhés
Lo grop tolosan de Son Jarocho, La Polvadera, sonarà a l'Ostau dau País Marselhés | La Polvadera
L’Ostau dau País Marselhés (OPM) consagra sa rintrada a las luchas de las nacions autoctònas de Mexic. Es aital qu’entre lo 17 e lo 19 de setembre, l’OPM prepausa de literatura, de cinèma, de noiridura e un concèrt de “son jarocho” per conéisser melhor la realitat sociala e culturala de Mexic.
 
Lo 16 de setembre se festeja lo jorn nacional de Mexic en tot commemorar l’independéncia d’Espanha. “Mentre que se festejarà oficialament la fèsta de l’independéncia, nautres festejaram lei luchas menadas en Mexic per lei populacions autoctònas”, çò ditz la còla de l’OPM.
 
Nascut en l’an 2000, l’Ostau dau País Marselhés a per tòca d’espandir la cultura occitana a Marselha e prepausa un espaci vertadièr d’expression per la cultura occitana e l’interculturalitat. Prepausan de corses de lenga, de projeccions, de conferéncias, de concèrts e una bibliotèca. Dempuèi l’an passat se tròba al numèro 18 de la Carriera de l’Olivier, dins l’emblematic quartièr de la Plana de la Ciutat Focèa.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
5.

Ben dit Pirolet!

  • 0
  • 0
Francesc Palma de Mallorca
4.

Cars fraires de l'Ostal Marselhés, se vostres actes son en francès per parlar de las lengas indigenas que hi ha a aquel estat, cresi que non que hauriats de far a la conferèncias en occitan de provença lo mai possible, perquè potser vos valdria mai far activitats directement per la lenga d'Oc e sa cultura , que anar pas a cercar tan enfora los problemes.

  • 1
  • 0
Casa Marselha
3.

Sabi pas se lo mai grand musèu dau monde a previst quauqua ren. Nautres assajaram justament de pas tombar dins lei clichats primaris sus Mexic. Conselhi a toteis aquelei que son pas luenh de Marselhé de venir dijòus per lo filme d'Alèssi dell'Umbria, e tanben lo divendres per una serada flama en musica !

Gramaci lo Jornalet per la publicitat

  • 8
  • 0
Pirolet
1.

E al Mucèm, de qué fan? Una serada "mariachis"? O "chilì con carné"? O "Zorrò"?

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article