Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

CalAid: un collectiu de britanics solidaris amb los refugiats de Calais

Los activistas denóncian la posicion inumana del govèrn britanic e amassan de vestits, de flaçadas, de tendas e de noiridura pels refugiats qu’espèran de l’autre costat de la Marga

| CalAid
Qualques centenats de britanics se son mobilizats, al marge de lor govèrn, e per lor compte, per fin d’ajudar los immigrants qu’espèran a Calais lor oportunitat per intrar dins lo Reialme Unit. A travèrs dels rets socials, an impulsat un collectiu nomenat CalAid en an reüssit a amassar de vestits, de flaçadas, de tendas e de noiridura pels refugiats de Calais.
 
En mai d’ajudar las personas que vivon dins de condicions desesperantas a Calais, los activistas cèrcan de denonciar la posicion del govèrn britanic suls refugiats, que la considèran inumana. 



De legir: “Mas, de bon, es aquò Euròpa?”: las condicions desesperantas dels migrants a Calais

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

lo canonge de misericordia
1.

messies leis anglés, ajudatz lei primiers, podèm vos dire coma a Fontenoy, _-la guerre en dentelle: messieurs les anglais tirez les premiers - ieu que vòli degun ajudar siáu pas gelós !

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article