Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lengon: los escolans de mairau sau camin de l’occitan per una purmèira annada!

Duas setmanas se son passadas, e uei lo dia, 51 mainatges de la petita seccion a la grana seccion an començat lo camin bilingüe occitan a l’escòla mairala comunala.
 
La crida de la dobertura se hasot au mes de mai. Manca qu’a la grana suspresa, n’es pas una classa prevista mes duas qu’aubrirén en véser lo vam dens las inscripcions.
 
L’Educacion Nacionau decidiguèt, que òc, de guardar totas las demandas e d’aubrir duas classas dab duas regentas bilingüas deu parçan per aquesta annada.
 
E se pareish que ja l’occitan trona dens los corredèirs de l’escòla a còps de: “Adiu regenta, e com vas?” 
 
En mei d’aquò, daus 21 escolans au licèu de Lengon (Grava) inscrivuts en segonda, e de l’opcion au collègi, l’occitan viu de plan en aquesta dintrada en Sud Gironda.
 
 
 
 
Lúcia Rolet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

Benlèu n'i a pas per los que s'imaginan que l'occitan es a far las espèrras, mas si que i a d'espèr per l'occitan! Òsca Lengon!

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article