Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasBesierés

Besièrs: lamentable espectacle racista de Ménard

Lo cònsol de Besièrs ensaja el meteis d’expulsar de Besièrs una familha de refugiats sirians, e difond en vidèo l’espectacle vergonhós

Lo cònsol de Besièrs, Robert Ménard, a protagonizat tornarmai un episòdi de racisme e xenofobia. Abilhat amb son eissarpa tricolor e flancat d’adjonches e de policièrs, anèt personalament al quartièr de la Devesa per ensajar d’expulsar, el meteis, una familha de refugiats sirians, segon çò que publica L’Humanité.
 
Ménard se presentèt amb tota sa seguida armada a l’apartament dels refugiats en difondent l’espectacle en vidèo, pels servicis de comunicacion de la vila. “Sètz sirians?”, çò lor demandèt. “Sètz pas benvenguts”, lor diguèt.
 
Lo cònsol de Besièrs, elegit gràcias al sosten de l’FN, a ja protagonizat divèrses episòdis de racisme dont lo mai polemic es son intencion de fichar los escolans de la vila supausadament musulmans, amb un metòde pas brica rigorós: segon lor prenom. “Lo 60% dels enfants de las escòlas publicas besierencas son de musulmans”, çò aviá dich lo cònsol als mèdias, en precisant que per o saber los aviá classats per religion en foncion del prenom de l’enfant. Sus aquò la justícia francesa dobriguèt una enquèsta preliminara.
 
Mostram çai jos lo vidèo que la comuna de Besièrs a publicat sus YouTube, mas avertissèm que lo contengut pòt ferir la sensibilitat de las personas tolerantas.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

JF Blanc
14.

Far lo resson de las donquijotadas de Ménard e de la racalha faissista es benlèu pas una bona causa, soi d'acòrdi amb lo canonge sus aquò. Que d'aquel arganhòl me'n chauti.
La formulacion del títol es pas urosa tanpauc.

Çò que manca benlèu mai es la denonciacion de la passivitat o de la complicitat de la polícia.

  • 1
  • 0
Rogièr-Raimon Trencavel Jos tèrra…
13.

60% dels escolans de Besièrs serián musulmans ? E alara ? 100% dels crosats que masèrlon la populacion totala de Besièrs èran crestians. Quantes crestians maselèron los musulmans dins Besièrs o dins Tolosa, abans que los arrestèsse N'Eudon, lo senhor d'Aquitània, al Palais de Tolosa ?

  • 1
  • 0
Trencavel Jos tèrra…
12.

60% dels escolans de Besièrs serián musulmans ? E alara ? 100% dels crosats que masèrlon la populacion totala de Besièrs èran crestians. Quantes crestians maselèron los musulmans dins Besièrs o dins Tolosa, abans que los arrestèsse N'Eudon, lo senhor d'Aquitània, al Palais de Tolosa ?

  • 2
  • 0
pjm pjm
11.

#8 la majoritat dels besierencs, urosament que non ! la majoritat deus votants, es déjà ben pro...

  • 6
  • 0
Francesc Palma de Mallorca
10.

L'extrema dreta europea e de qualsevol part, es la primiera en donar diners als islamistas d'extrema dreta qu'atacan lo govern de Siria, e ara volen saber pas res dels emigrants que fugen de la guerra que els han provocat.

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article