Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo president de Volkswagen a demissionat après l’escandal del falsejament de las emissions dels veïculs

Martin Winterkorn reconeguèt que se truquèt 11 milions de veïculs de tot lo mond amb un logicial que falsejava las emissions contaminantas

| Volkswagen Sweden
Lo president de Volkswagen, Martin Winterkorn, demissionèt ièr en consequéncia de l’escandal produsit après admetre qu’aviá falsejat las nautas emissions contaminantas de sos veïculs.
 
L’escandal venguèt en seguida qu’un gabinet d’avocats de Detroit (Estats Units) presentèt un planh a la justícia estatsunidenca, qu’a dobèrt una enquèsta criminala sus l’afar.
 
En Euròpa i a mantunas voses qu’an demandat que se meta en exament tot lo sector de l’automobil per saber se se complís vertadièrament las nòrmas contra la pollucion. L’Associacion Europèa dels Fabricants d’Automobils a assegurat que “i a pas cap d’evidéncia que siá un problèma de tota l’indústria”.
 
E mentre lo chepic s’installa per l’avenir de la societat, en Alemanha s’es dobèrta una enquèsta qu’a quitament provocat d’acusacions contra lo govèrn.
 
 
Onze milions de veïculs trucats
 
Martin Winterkorn reconeguèt que se truquèt 11 milions de veïculs de tot lo mond amb un logicial que falsejava las emissions contaminantas de los modèls diesèl, que dins qualques cases contaminan quitament 40 còps mai de çò qu’es permés.
 
Mentretat las pèrdas aumentan e las accions de la societat a las borsas se son desplomadas. Los dos primièrs jorns que se coneguèsse l’escandal, Volkswagen subiguèt una pèrda de mai de 27 milhards d’èuros.
 
Foguèt un grop de recercaires de l’universitat de Virgínia de l’Oèst e del Conselh Internacional del Transpòrt Net, que percebèron la frauda. Los recercaires faguèron de pròvas d’emissions en tres veïculs: Volkswagen Jetta, Volkswagen Passat e BMW X5. Dins los dos primièrs cases, las emissions d’oxid de nitrogèn foguèron fòrça superioras las permesas.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

Es pas un VW, pas mas ai un dobte sus mon carri! Los de VW devon pas èsser los sols a ensajar de jogar los aluserpits.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article