Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Sant Seren: los corses d’occitan e la manifestacion de Montpelhièr a la rintrada d’Aquí l’Òc

L’associacion carcinòla organiza de desplaçaments de Carcin a Montpelhièr lo 24 d’octòbre per participar a la mobilizacion per la lenga occitana

Lo conselh d’administracion d'Aquí l'Òc
Lo conselh d’administracion d'Aquí l'Òc | Estève Clerc
L’Associacion Aquí l’Òc de Sant Seren (Limarga) prepara la represa dels corses d’occitan per adultes e la participacion a la manifestacion Anem Òc per la Lenga Occitana, que se debanarà lo 24 d’octòbre a Montpelhièr. O decidiguèt lo conselh d’administracion de l’associacion lo 26 de setembre passat.
 
Los corses d’occitan pels adultes se debanan cada dimècres a 18 oras a l’Ostal de las Associacions.
 
Per rapòrt a la manifestacion per la lenga a Montpelhièr, Aquí l’Òc s’ocuparà d’organizar lo desplaçament dempuèi Carcin amb lo cercle occitan dels Barjacaires. Una reünion de presentacion d’aquela protèsta se debanarà lo dimars 6 d’octòbre, a 18 oras 30, a la comuna de la Bastida de Murat, sala del primièr estatge.
 
E mai organizaràn una serada tematica lo dissabte 17 d’octòbre a 21h a la sala polivalenta consagrada ongan a de contes bilingüe amb lo jove Florent Mercadier.
 
Aquí l’Òc es una associacion amb sèti a Sant Seren (Limarga) que sa tòca es de promòure e desvolopar la lenga e la cultura occitanas al nòrd de Carcin, e de sosténer l’escòla Calandreta l’Esquiròl.
 
En mai de lor sit Internet, an un grop de Facebook fòrça actiu.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
1.

Òsca per aquesta associacion carcinola, e que tamben pensin a dur los fruits de la terra, coma lo sieu bon vin e los menjars del terrador e se tenen cocas de sa terra per compartir franciscanament un bocin amb los fraires que ompliran la plaça del teatre de Montpelhier, molt melhor. Acò tamben conta a l'hora d'animar a la gent e far que passen una mani agradabla,compartint e parlant entre tots. Trebucant la paur per convertint-la en joia.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article