Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Marselha vòl privatizar las plajas de las ostalariás de luxe

La capitala de Provença es a requalificar sas 21 plajas

| Petteri Sulonen
Marselha vòl privatizar las plajas de las ostalariás de luxe. Dins un plan per requalificar las 21 plajas de la capitala de Provença, que qualques unas son a l’abandon, la comuna mena una politica de revalorizacion de son litoral.
 
D’un costat, la comuna a començat la segonda fasa de renovelament de la Plaja dels Catalans, qu’es en plen centre vila. Après aver investit 3,5 milions d’èuros en demolir los bastiments vièlhs, ara son a renovelar las infrastructuras sanitàrias e doblar la superfícia de sabla. Segon las informacions de Le Figaro, la muncipalitat apondrà un dotzenat de milions suplementaris.
 
De l’autre costat, lo primièr cònsol es a examinar las responsas a la crida d’ofèrtas per causir los delegataris dels restaurants plagistas. Los resultats seràn anonciats a la fin de l’annada dins la perspectiva de dobrir l’estiu que ven. Las ostalariás Intercontinental e Sofitel Pòrt Vielh espèran que poiràn permetre a lors clients un accès a la plaja.
 
L’adjonch al cònsol delegat a la mar, Didier Raoult, cèrca de calmar los marselheses, que segon el se veiràn pas privats de plaja. Tot al contrari, vòl “prepausar aquelei novèus servicis que crearàn d’emplecs”. En tot cas, segon la lei, se pòt solament privatizar lo 20% de la superfícia d’una plaja amb de palhòtas e de matalasses pagants.
 
“Aviam ges de concession sus lei plajas qu’apartenon a l’estat. Gerissèm lei plajas l’estiu dins çò que tòca la competéncia de la comuna, es a dire: la seguretat amb lei pòsts de secors; l’igièna e la santat amb lei comuns; e la mesura de la qualitat de l’aiga. Evidentament aquò fai pas una politica de gestion dei plajas”, çò a declarat Didier Raoult a Le Figaro.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
3.

S'han de poder passetjar per la costa sense cap impediment que impedesca lo pas. Aquí los alemans que compraven cases vora la plaja, a vegades impedien lo pas de los mallorquins, mas los hi feien obrir perquè tothom pogués passar, ja que la lei ho diu atal.

  • 2
  • 1
Matieu Castel Marselha
2.

E pas solament lei platjas deis ostalariás de luxe. L'idèa es tanben de privatizar DE platjas per D'ostalariás de luxa. De platjas que ne'n serián pas pròchas per exemple...

Cresi pas d'aguer de besonh de dire çò que pensi d'aquesta mesura...

  • 7
  • 1
Lilian Chovèl Occitània de bisa
1.

Quò fai pena d'ausir de chausas 'ma quò! Un còp mai, son los reches que rauban Marselha aus Marselhés coma l'avián fait i a pas gaire per l'operacion "2013 Marseille capitale de la culture", en destrusir de quartèirs enteirs per ne'n faire d'ostalariá de luxe.

"Marselha capitala de la ruptura": https://www.youtube.com/watch?v=CEg1jMeTIjQ

  • 5
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article