Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaPaís Marselhés

Marselha: un policièr a tirat sus un panaire de veitura

Segon de fonts policièras, lo presumit panaire menaçava un autre agent amb un cotèl. L’òme es ferit a las lombaras

| Gideon Tsang
Un policièr de la brigada anticriminalitat (BAC) de Marselha tirèt ièr sus un òme que raubava una veitura. Segon Le Figaro, que cita de fonts policièras, lo malfactor aviá ensajat d’agressar un autre policièr al cotèl. “Un policièr a degut utilizar son arma quand son collèga èra dirèctament atacat per un individú portant un cotèu qu’aviá menaçat prèviament dos autrei policiers”, çò i explica lo director departamental de la seguretat publica, Pierre-Marie Bourniquel.
 
A miègjorn, de policièrs de la BAC intervenguèron sus un raubament dins una veitura, en delicte flagrant, dins lo 3n arredondiment de Marselha, çò rapòrta La Provence. Es alavetz que l’autor presumit del raubament auriá ensajat d’agressar un dels agents a l’arma blanca, e un autre policièr empleguèt son arma de fuòc en ferissent lo panaire presumit a las lombaras. La ferida es pas mortala.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

Vesi pas perdequé se cal totstemps mesfisar de çò que ditz un policièr. I a de "mestièrs" que presentan de riscs. Lo que se trenca las lombaras en fasent, metem, de parapenta sap qu'es pas de la fauta d'un autre. Es çò memes per las autras activitats dangierosas. Res a veire amb Rémi Fraisse qu'èra pas a panar quicòm nimai a atacar degun.

  • 1
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article