Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Un impressionant vidèo del Solelh: aquò es lo primièr filme 4K de la NASA

Aquesta setmana la NASA es intrada de plen dins l’encastre de l’ultranauta definicion (4K) amb un impressionant vidèo del Solelh en plena activitat. A travèrs d’aqueles imatges captats per la sonda Solar Dynamics Observatory (Observatòri de la Dinamica Solara), lançada en 2010, los scientifics de l’agéncia espaciala estatsunidenca pòdon mostrar, amb un nivèl de detalh sens comuna mesura fins ara, las erupcions solaras e las explosions de rais X del Solelh.
 
Al delà de la valor artistica del vidèo, ben entitolat Thermonuclear Art(Art termonuclear), l’estudi dels imatges permet als scientifics “de comprene melhor lo sistèma electromagnetic complèxe que causa lo movement constant del Solelh” e tanben sos possibles efièches sus la Tèrra.

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article