Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Los flamencs de l’estat francés se revendican

An installat de panèls dins d’ostals e d’establiments per revendicar lor existéncia

An penjat aquesta dimenjada un panèl de color jaune brilhant a la faciada de l’ostalariá La Brise Marine, a Nieuw-Koudekerke (Coudekerque-Branche), dins la region de Flandra que fa partida de l’estat francés. Lo panèl remembra en neerlandés que d’aquel costat de la frontièra entre França e Belgica i a de flamencs. “Des Zeebries, gasten verlijf”, çò ditz.
 
Se tracta d’una inciativa de l’associacion Europa der Volkeren (L’Euròpa dels Pòbles) qu’a ja installat 800 panèls dins d’establiments e de sits toristics de la region. Los panèls son de las colors de Flandra e arboran lo leon qu’es lor simbòl nacional.
 
A l’ora d’ara parlan flamenc aperaquí 60 000 personas dins l’estat francés, dins la region Nòrd-Pas de Calais. Lo neerlandés èra la lenga abituala de la zòna entre Lilla e Stapel mas a l’ora d’ara se parla solament près de la frontièra amb Belgica, mai que mai a l’entorn de Dunquèrca.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Batko
1.

Coneishi un joenòt de 20 ans que demorava a Steenvorde e qu'a agut corses de flamenc a l'escòla qu'èran au programa per totis. Una situacion milhora que non pas la de l'occitan ?

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article