Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo dessenh qu’es vengut lo simbòl contra los atemptats de París

Lo ret es tot plen de dessenhs que condemnan los atacs

| Jean Jullien
 
 
 
Coma ja se passèt amb los atemptats de genièr a París, contra los salariats de la revista Charlie Hebdo e un supermercat cassèr, lo ret s’es emplit d’imatges e de dessenhs que vòlon condemnar la seguida d’orribles atemptats que París ven de los patir. Lo dessenh que mai a virat es lo qu’a fach Jean Jullien e que lo difusèt sus Twitter qualques minutas après mièjanuèch. Es lo simbòl de la patz fach amb una Tor Eiffel. A suscitat de desenats e milièrs de redifusions sus Twitter e a tanplan a virat sus Facebook.
 
Al delà d’aquel dessenh reüssit, Vilaweb a fach una seleccion dels dessenhs que son a virar suls rets socials. Los vos mostram çai jos.
 

 
 

 

 

 

 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
3.

La torifèla èra per desmontar après l'exposicion. I es encara, a far d'agulha per lo fial de la Seina, que diguèt un mièg poèta; e a trabalhar la mesolha fins a far d'un dels monuments mai òrres de Paris lo simbòl de la vila e del centralisme. Enfin, de cagadas, n'an facha d'autras: las colomnas del Buren que se te'n mainas pas i trabucas e lo molon de tudèls que cal tornar pintrar a cada moment per que se rovilhen pas... amb l'argent de totes los que pagam las talhas.

  • 1
  • 1
Francesc Palma
2.

Aquest simbol a mí tampauc m'hagrada pas, me recorda lo pacifisme, e ara per desgràcia es lo temps de la guerra. Lo govern francès ha de demanar al govern Siria autoritacion per poder actuar allà, e pensar que hi ha d'enviar tamben tropes terrestres, vehicles pesats, elicopters, tancs,droms,katiuscas, las novas armas secretas plusmodernas... Protegint l'avanç per l'aviacion e coordinat amb l'exercit sirià.

  • 4
  • 0
lachaud Dournazac
1.

Tornar levar la tor eifel es plan una provocacion per me qu'ai volgut totjorn la veire esbolhada, ela que representa lo centralisme jacobin e una faiçon de far oblidar la provinça en la mobilisant contre l'en- delai de las frontieras.
Me fasetz cagar; es la consequença de 200ans de colonialisme frances e de politica basada sur la dominacion dau pus fòrt.
Non, auria pas aimat esser au mitan daus mòrts o aver daus amics dins los mòrts. Mas si a la guerra delai la mar los occidentaus i an ben alumat lo fuec dempuei lonhtemps.

  • 11
  • 12

Escriu un comentari sus aqueste article